στο ιντερνετ

> το σάιτ [μπλόγκ] 


> το γκρούπ στο φάτσεμπουκ


> το ηλεκτρονικό κίτρινο αρχείο στο issuu


> φωτογραφίες - βίντεοζ κα στο flickr


> το archisearch.gr
Η ιστορία του λεκορμπυζιέ στο ίντερνετ ξεκίνησε ταυτόχρονα με την έκδοση της εφημερίδας. Παιδιά του ίντερνετ κι εμείς χρησιμοποιήσαμε ό,τι μας δώθηκε πιο έυκαιρο για να προμοταριστούμε, και έτσι εγένετο το γκρούπ στο facebook!


Με τη βοήθεια του issuu το φάτσεμπουκ μας χρησίμευε για να ανεβάζουμε ηλεκτρονικά τα τεύχη της εφημερίδας στο ίντερνετ. Ξεραμε πολύ καλά πως το μοίρασμα της εφημερίδας ήταν τοπικό, σχεδόν ένα ιβέντ και πολύς κόσμος δεν είχε πρόσβαση σε αυτό. Εμεις όμως εξαρχής θελήσαμε να διαδόσουμε την εφημερίδα όσο περισσότερο γινόταν! Η διαδικασία λοιπόν είχε ως εξής, κάθε τεύχος το ανεβάζαμε στο issuu και στη συνέχεια το ποστάραμε στο φέισμπουκ. Αρχίσαμε να έχουμε αποκλειστικά ηλεκτρονικό κοινό. Την εποχή εκείνη δεν είχαμε χρόνο για τίποτε άλλο πέρα απο αυτό.


Εντωμεταξύ, στην ομάδα είχαμε απανωτές διαφωνίες από την αρχή του λεκορμπυζιέ σχετικά με το αν πρέπει να συνεχίσουμε ως έχει, αν έπρεπε να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό, αν έπρεπε να φτιάξουμε ένα "κανονικό" περιοδικό. Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε ήταν να σνεχίσουμε με τον λεκορμπυζιέ και σαν αντιστάθισμα, ο,τιδήποτε άλλο θα το ποστάραμε στο ιντερνετ μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία είχαμε δώσει το όνομα της ομάδας μας - πατσγουορκ. Το πατσγουορκ λόγω χρόνου δημιουργήθηκε σαν μπλόγκ αλλά δεν αναπτύχθηκε ποτέ και για κανένα λόγο.


Οταν πέρισυ σταμάτησε η έκδοση του λεκορμπυζιέ, κάπως έπρεπε να εκτονωσουμε το σύμπαν μας, κατά συνέπεια το πατσγουορκ ανασύρθηκε, περάστηκε με ένα λίφτινγκ και πήρε την πρώτη του μορφή ως "λεκορμπυζιές μπλόγκ". Το μπλόγκ υπολειτούργησε για πολύ καιρό ωσπου μια μέρα το πήραμε απόφαση και το στρώσαμε. Το αποτέλεσμα είναι το μπλογκοσάιτ στο οποίο βρίσκεστε, το οποίο ανανεώνεται πολύ συχνότερα από οσο ελπίζαμε! 


Την ίδια ώρα ο λεκορμπυζιές με την κάφρικη και πιο επίκαιρη εκδοχή του ζέι και βασιλεύει στο φείσμπουκ. Από εκεί που κάναμε ένα πόστ τη βδομάδα, έχουμε πλέον καθημερινά απντέιτ, και περίπου 2.300 ενεργούς χρήστες [σύμφωνα με τα insights του φατσεμπουκ] από ένα σύνολο 2,800 που παρακολουθούν, ποσταρουν, κανουν λαικ και κομεντ.


Στο μεταξύ μας ηρθε η πρόταση από το ηλεκτρονικό πορταλ archisearch να παρασιτισουμε στις σελίδες του, κάτι το οποίο και δεχτήκαμε με χαρά. Ο λεκορμπυζιές βγήκε λίγο έξω από τη σχολή και εξελίσσεται σαν ο "πιτσιρικος" της αρχιτεκτονικής. Τωρα αυτό θα δείξει πως θα το χειριστούμε.


Ο λεκορμπυζιές αυτή τη στιγμή ζει ηλεκτρονικά δηλαδή, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό δεν είναι απλή τεχνητή υποστήριξη αλλά η προετοιμασία για το επόμενο βήμα..