ο λεκορμπυσγυιός

Ο  λεκορμπυσγυιός είναι ένα νεογέννητο πρότζεκτ του λκζ για το οποίο χρειαζόμαστε βοήθεια.


Η φιλοδοξία μας είναι να οργανώσουμε workshop αρχιτεκτονικής για παιδάκια προσχολικής ηληκίας. Με παιχνίδια και κατασκευές τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες του χώρου, της κλίμακας, της ιδέας της πόλης κα.


Γιατί η αλήθεια κρύβεται στα παιδιά. Γιατί η ουσία της αρχιτεκτονικής βρίσκεται στην αφαιρετική της αντίληψη από ένα νήπιο. Γιατί τα παιδιά αντιλαμβάνονται το χώρο με πολύ διαφορετικούς όρους, περιορισμών, κλίμακας, φαντασίας. Γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε παιδικότητα και μπορούμε. Γιατί είναι μια κοινωνική ενέργεια την οποία θα θέλαμε να απευθύνουμε, κατα το δυνατόν χωρίς κανένα κόστος, σε ευαίσθητες ομάδες.

Πισω από όλη αυτή τη δράση θα μάθουμε κι εμείς οι ίδιοι να αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το χώρο, βγάζοντας απέξω όλες τις περιοριστικές διατάξεις του "πολιτισμου", των πρέπει και των ρεαλιστικών αναγνώσεων του χώρου. 

Για την προσπάθεια αυτή θα θέλαμε να συνεργαστούμε με "μεγάλους" διαφορετικών ειδικοτήτων, διότι το θέμα είναι ευαίσθητο και μέσα στην παιδικότητα του σοβαρό. Έτσι ψάχνουμε παιδαγωγούς, ψυχολογους, μαμάδες, μπαμπάδες, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, μουσικούς, δημοσιοσχετίτες, τα τζαμπο, και οποιονδήποτε μπορεί να συνεισφέρει με ιδέες γνώση, χορηγίες ή ο,τιδήποτε άλλο στην προσπάθεια αυτη. 

Χρονικά προσανατολιζόμαστε να ξεκινήσουμε από το Σεπτέμβριο του 2011, μέχρι τότε θα έχουμε ανεβάσει και ένα έντυπο με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες και έκκληση για βοήθεια.

Οποιος ενδιαφέρεται, έχει ιδέες ή μπορεί πρακτικά να βοηθήσει ας μας στείλει κάτι στο

lecorbuzies@gmail.com